fietsvakantie-frankrijk.com
De meest geboekte fietsbestemmingen in Frankrijk
Frankrijk bestaat uit een groot aantal regio's. Ze hebben hun eigen karakter en de meeste regio's zijn prima geschikt voor actieve vakanties zoals wandelen en natuurlijk fietsen. Maar drie gebieden in Frankrijk zijn toch wel het meest populair bij de fietsers...
Een fietspad van 800 kilometer langs de Loire ...
De Loire ontspringt in het Centraal Massief en de Ardèche. De rivier is ruim duizend kilometer lang en daarmee de langste rivier van Frankrijk. Bij fietsers is vooral de Loirestreek bekend, waarvan het cultuurlandschap deel is van het werelderfgoed van UNESCO. Fiets langs de vele kastelen waaronder het beroemde chateau van Chenonceau (foto). Er loopt een goed onderhouden fietsroute van de omgeving van Nevers in de Bourgogne naar de Atlantische Oceaan, zo'n 800 kilometer.

overzicht van alle fietsvakanties in de Loirestreek
De Vendée, meer dan alleen maar mooie stranden ...
De Vendée is een prachtige bestemming voor een vakantie aan de Atlantsiche kust. Er zijn veel mooie stranden en het is één van de zonnigste plekken van Frankrijk. Er zijn daarom veel campings en vakantieparken. Maar de Vendée is ook ideaal voor een fietsvakantie! Het landschap is vooral vlak en er is een groot netwerk van fietspaden, in totaal meer dan duizend kilometer. Langs de kust, langs de kanalen of door het 'wallenlandschap'.

overzicht van alle fietsvakanties in de Vendeé
De Provence, als God in Frankrijk ...
De zuidelijke Provence is toch wel hét Frankrijk zoals de meeste vakantiegangers zich het voorstellen. Gezellige terrasjes op leuke dorpspleintjes, velden vol lavendel, romantisch baaien, overal bloemen en natuurlijk wijngaarden. En hoewel de Provence heuvelachtig is, is het toch ook een mooi gebied voor de tourfietser. Er zijn veel routes aangelegd met beperkte klims in het vlakkere deel van de regio. De fiets is een prachtig vervoermiddel om de Provence te bekijken!

overzicht van alle fietsvakanties in de Provence
Maar Frankrijk biedt meer ...
De Auvergne bijvoorbeeld. In het zuiden een bergachtig vulkaangebied voor de getrainde fietser. Maar het noorden van de Auvergne, het departement Allier, is qua moeilijkheidsgraad te vergelijken met Zuid Limburg: er zijn klims, maar nooit te lang. Een prachtig rustig uitgestrekt gebied met historische dorpjes. Ideaal voor een trektocht op de fiets!
Normandië heeft een netwerk van fietsroutes van meer dan 550 kilometer! Fiets van Parijs naar Mont Saint-Michel. Of kies voor een themaroute, bijvoorbeeld langs de historische landingsstranden uit de Tweede Wereldoorlog.
Ook de Elzas, langs de grens met Duitsland, heeft veel fietsroutes. In het departement Bas-Rhin vindt u al 700 kilometer fietspaden. Dit is het deel van de Elzas met laagvlakte en glooiende heuvels. Langs de Rijn, langs kastelen en langs wijngaarden. Een bezoek aan Straatsburg is ook zeker de moeite waard. Het departement Haut-Rhin is meer bergachtig.